Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program


Doktorski študij s področja krajinske arhitekture je izobraževanje za raziskovalno delo na tem področju. Temeljni področji raziskovanja sta teorija stroke, na primer teorija oblikovanja, oblike, struktur, vzorcev v krajini, teorija doživljanja krajine in metodologija stroke, raziskovanje in razvijanje novih postopkov/metod načrtovanja.

Čeprav načrtovanje prostora v osnovi ni raziskovalna dejavnost, pa odgovornost do javnosti in kompleksnost problemov zahtevata argumentirane in verodostojne odločitve, ki morajo biti osnovane tudi na rezultatih raziskovalnega dela. Kot ena izmed planerskih dejavnosti krajinska arhitektura vstopa v izrazito interdisciplinarne povezave z različnimi naravoslovnimi in družboslovnimi disciplinami, na primer geografijo, ekologijo, hidrologijo, prostorsko sociologijo, ekološko psihologijo itd. Pri reševanju krajinsko načrtovalnih problemov se pojavijo specifične potrebe po nadgradnji znanja, ki ga posamezna raziskovalna področja razvijajo z njim lastnimi raziskovalnimi metodami. Doktorski študij s področja krajinske arhitekture je usmerjen v prepoznavanje teh potreb ter razvoj uporabe znanstvenega instrumentarija za interdisciplinarno raziskovanje.

 

KOORDINATOR PODROČJA:

izr. prof. dr. Valentina Schmitzer
Biotehniška fakulteta
Oddelek za krajinsko arhitekturo                   
Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana                     
tel: 01 320 30 76
e - pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 O fakulteti / Zaposleni (uni-lj.si)

NAMESTNIK:

doc. dr. Nadja Penko Seidl
Biotehniška fakulteta
Oddelek za krajinsko arhitekturo                   
Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana
tel: 01 320 30 62
e - pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">

O fakulteti / Zaposleni (uni-lj.si)