Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Slovenska nacionalna komisija za UNESCO je s podporo L'Oreala ob zaključku letošnjega 12. nacionalnega razpisa "Za ženske v znanosti" 2018 trem mladim slovenskim raziskovalkam podelila štipendijo v višini 5.000 evrov. Letošnja prejemnica štipendije je tudi študentka doktorskega študija Bioznanosti, Erika Jež, poleg nje pa še Gabrijela Horvat in Tea Lenarčič. Njihova raziskovalna dela odsevajo znanje in odličnost ter predstavljajo pomemben prispevek k razvoju znanosti.

Več

Karierni center Univerze v Ljubljani za doktorske študente organizira različne brezplačne delavnice, večina jih je usmerjenih v razvijanje generičnih znanj. Več o aktualnih dogodkih in delavnicah si lahko preberete na spletni strani KC UL: https://www.kc.uni-lj.si/dogodki.html.

Predvidene so delavnice z naslednjimi vsebinami: javno nastopanje, pisanje znanstvenih člankov, timsko delo in pogajalske veščine, kreativno oz. inovativno razmišljanje in druge.

V nadaljevanju teksta si lahko ogledate predloge tem doktorskih disertacij, ki  jih bodočim študentom doktorskega študija Bioznanosti ponujajo nekateri predavatelji.

Kandidati si sicer teme disertacij izberete sami oziroma v dogovoru z mentorjem, povsem individualno.

Preberi več