Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Program je interdisciplinaren in predstavlja neposredno povezavo s temeljnimi raziskavami v biotehniki, opredelitvijo procesov  in razvojem vseh vrst tehniških sistemov, ki omogočajo substitute v naravi. Primeren je za oba profila, tako biotehniškega kot naravoslovno-tehniškega. Vsakemu profilu, ki zaključi drugo stopnjo posebna strokovna komisija prilagodi program, ki mu omogoča dopolnjevanje znanja iz drugega področja.  Zaradi primernega raziskovalnega kadra omogočamo študij na področjih: kmetijski, gozdarski, lesarski in živilsko-predelovalni stroji.

Študent iz področja biotehnike v začetku pridobi znanje iz temeljnih vsebin o problemih strojev in naprav. Nato pa ga uvedemo v temeljne raziskovalne in razvojne značilnosti med biotehnologijo in tehniko.

Študent iz področja tehnike v začetku pridobi znanje iz temeljnih vsebin biotehnike. Nato pa ga uvedemo v temeljne raziskovalne in razvojne značilnosti med tehniko in biotehnologijo.

Posebej moramo poudariti vsebine, ki se dotikajo neposredno celovitega razvoja inovativnih tehniških sistemov, ki temelji na iterativnem procesu konstruiranja z uporabo zlate zanke.

Študent nato v drugem letniku izbere specifične vsebine skupaj z mentorjem, ki mu omogočajo kakovosten vpogled v specifična znanja potrebna za raziskave tehniških sistemov za zadovoljevanje funkcij naravnih procesov.

 

 KOORDINATOR PODROČJA:

 NAMESTNIK:

prof. dr. Iztok Golobič
Fakulteta za strojništvo
Aškerčeva 6, 1000 Ljubljana                          
tel: 01 477 14 20
e - pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.    

 

prof. dr. Rajko Bernik
Biotehniška fakulteta
Oddelek za agronomijo                                 
Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana
tel: 01 320 31 30
e - pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.