Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Doktorski študentje se lahko odpravite na kratkoročno mobilnost z namenom študija ali prakse. 

Trenutno je odprt razpis>>> za mobilnosti v času do 30. 6. 2024. Razpis je odprtega tipa, kar pomeni, da se zbirajo prijave do porabe sredstev. 

Na ta razpis se lahko prijavijo tisti doktorski študenti, ki bodo kratkoročne doktorske mobilnosti z namenom študija ali prakse v tujini izvedli od 1. junija 2023 do najkasneje 30. junija 2024.

Obdobje fizične mobilnosti v tujini je omejeno od najmanj 5 zaporednih dni do največ 30 dni.

Kam se lahko odpravite?

Erasmus kratkoročna mobilnost z namenom študija:

Program Erasmus+ študentu omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija, namesto na BF opravi na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima BF podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov. 

Seznam partnerskih univerz>>>

Erasmus kratkoročna mobilnost z namenom prakse:

Organizacije gostiteljice praktičnega usposabljanja so lahko:

  • javno ali zasebno, malo, srednje ali veliko podjetje (vključno s socialnimi podjetji, javni organi na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni),
  • socialni partner ali drugi predstavnik delovnega življenja vključno z Gospodarsko zbornico, obrtno/strokovnimi združenji in sindikati,
  • raziskovalni inštituti/izobraževalna središča,
  • neprofitne organizacije in združenja, nevladne organizacije,
  • organi, ki zagotavljajo poklicno svetovanje, strokovno svetovanje in informacijske storitve.

Organizacijo lahko poiščete v eni izmed držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+: članice Evropske unije, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Severna Makedonija, Srbija in Turčija.

Za izvedbo Erasmus kratkoročne doktorske mobilnosti ni nujno, da ima BF z institucijo gostiteljico sklenjen sporazum.

Pogoji:

Na razpis se lahko prijavijo študenti UL BF, ki bodo imeli v času mobilnosti aktiven status študenta tretje stopnje. 

Na mobilnost za prakso pa se lahko prijavijo tudi doktorski študenti, ki so ob oddaji prijave (še) vpisani na BF kot študenti tretje stopnje, mobilnost pa bodo izvedli v času enega leta po zaključku študija tretje stopnje oz. do zaključka razpisa (mladi diplomanti), tj. najkasneje do 30. junija 2024.

KORAKI PRIJAVE:

  1. Prijavnico doktorski študenti oddajo vsaj en mesec pred načrtovanim začetkom mobilnosti, in sicer tako, da izpolnijo prijavo v VIS BF priložijo podpisan Learning Agreement ter motivacijsko pismo.
  2. Ko oddate prijavo, pošljite pdf prijave skupaj s podpisanim sporazumom še na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  3. Vaše prijave posredujemo na UL vsak petek po 10. uri, od koder nato prejmete navodila za izpolnitev spletne prijave za finančno pomoč.