Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Fundacija akademika Ivana Vidava, ustanova za štipendiranje študentov matematike in naravoslovnih ved doktorskega študijskega programa objavlja razpis o dodelitvi štipendij za doktorski študij (3. bolonjska stopnja) matematike in naravoslovnih ved doma ali v tujini za študijsko leto 2020/2021.

Fundacija akademika Ivana Vidava, ustanova za štipendiranje študentov matematike in naravoslovnih ved doktorskega študijskega programa (v nadaljevanju: fundacija) bo za študijsko leto 2020/2021 podelila največ tri štipendije, vsako v znesku do 5.000,00 EUR, s katerim bo prispevala k pokrivanju stroškov doktorskega študija (3. bolonjska stopnja) mladih slovenskih matematikov in naravoslovcev. Pričakujemo prijave kandidatov, ki niso redno zaposleni, ne prejemajo dohodkov iz naslova dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb, niso starejši od dopolnjenih 28 let in imajo povprečno oceno študija najmanj 8.

Prijava za razpis mora vsebovati naslednje:
- osebno prošnjo prijavitelja in življenjepis z osebnimi podatki (ime in priimek, stalno prebivališče ter kontaktni elektronski naslov oz. telefonsko številko),
- potrdilo o državljanstvu Republike Slovenije oz. kopijo osebne izkaznice ali potnega lista,
- potrdilo o pridobljeni izobrazbi in potrdilo o do vložitve vloge opravljenih izpitih z doseženo povprečno oceno,
- potrdilo o vpisu v izobraževalni program (če se bo prijavitelj izobraževal v tujini tudi potrdilo o javni veljavnosti izobraževalne ustanove in izobraževalnega programa),
- predviden potek študija,
- priporočilo mentorja,
- podpisano soglasje prijavitelja za obdelavo osebnih podatkov (Soglasje).

Pravila dodelitve štipendije in izvajanja štipendiranja so določena v Pravilniku o dodeljevanju štipendij za študij matematike in naravoslovnih ved iz Fundacije akademika Ivana Vidava, ustanove za štipendiranje študentov matematike in naravoslovnih ved doktorskega študijskega programa.

Fundacija bo z vsakim prejemnikom štipendije sklenila pogodbo, v kateri bodo natančno določene pravice in obveznosti obeh strank.

Uprava fundacije bo svojo odločitev kandidatom sporočila najpozneje do konca septembra 2020.

Dodatna pojasnila o razpisu lahko dobite na tel. številki: 01/ 4706-130.

Kandidati naj pošljejo prijave do vključno ponedeljka, 31. avgusta 2020 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na naslov:

Fundacija akademika Ivana Vidava, ustanova za štipendiranje študentov matematike in naravoslovnih ved doktorskega študijskega programa
Novi trg 3
1000 Ljubljana
"Za razpis štipendij"