Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Oddelek za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani razpisuje mesto za doktorat s področja raziskav dizajniranih proteinov (proteinski origami).

Raziskave bodo potekale v okviru projekta ERC Advanced Grant 2018-2023 MaCChines, ki ga vodi prof. Roman Jerala.

Iščemo kandidate/kandidatke z diplomo 2.bolonjske stopnje s področja biotehnologije, biokemije, kemije, farmacije, biologije, fizike ali sorodnih področij, ki so motivirani, ustvarjalni in imajo željo po znanstvenih izzivih. Izbrani kandidat/ka se bo ukvarjal/a z dizajniranjem, modularnih proteinov, ki bodo uporabni za cepiva, senzorje, dostavo zdravil ter kot molekulski stroji, kloniranjem in pripravo rekombinantnih proteinov, njihovo analizo s strukturnimi, biološkimi ter biofizikalnimi metodami.

Ponujamo priložnost za delo v interdisciplinarni raziskovalni skupini na zanimivih znanstvenih izzivih z uporabo naprednih eksperimentalnih metod ter možnostjo ustvarjanja odličnih temeljev za znanstveno kariero. Od kandidatov pričakujemo razumevanje osnov molekularne biologije in biokemije. Prednost imajo kandidati z izkušnjami s proteini ali v strukturni biologiji.

Informacije o odseku in znanstvenih dosežkih s področja teh raziskav so opisane na https://www.ki.si/en/odseki/d12-department-in-synthetic-biology-and-immunology/. Začetek dela je po dogovoru z vpisom na doktorski študij UL jeseni 2019.

Vprašanja in prijave z življenjepisom ter motivacijskim pismom naslovite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..